“Alhoewel de afhaalpunten tijdens onze lockdown open bleven voor de professionals, nu toch al vanaf vrijdag 14 maart, dienden ook wij daarvoor - zoals iedereen -  een ferme bocht te nemen om dat ook praktisch draaiende  te houden. We beslisten al snel om ongeveer 75% van de medewerkers thuis te laten. Een aantal onder hen konden van daaruit perfect aan het werk blijven, een aantal echter niet.

Op vandaag, en nog tot 11 mei, blijven onze toonzalen van ons familiebedrijf echter gesloten voor het publiek. 
“We werkten de voorbije weken inmiddels aan onze digitale verkoopgesprekken. Het resultaat is dat onze verkopers nu hun gesprekken met de eindgebruiker, die keuzes voor badkamer of keuken dient te maken, voor het grootste deel via een nieuw tekenplatform, video en ‘virtual reality’ kunnen realiseren. Heel wat klanten zijn hier na de eerste testen enthousiast over. Terecht waarschijnlijk. Geen verplaatsingen meer, geen tijdsverlies, alles vanop afstand. We maken ons hiermee ook wat ‘future proof’, een scenario voor een mogelijk volgende lockdown. 

“Ondertussen zijn onze mensen al weer wat meer aan het werk en bereiden wij ons voor om de deuren op 11 mei te openen. We gaan dat, zowel in Eeklo als in onze filialen in Wetteren als Kalmthout, heel veilig doen. Eén voor één, voor iedereen voldoende ruimte en gels in voldoende voorraad. De klant kan bij ons z’n handen wassen onder de volautomatische kraantjes zonder ze aan te moeten raken. We verkopen ze zélf, wat dacht u ? 
Verder zullen onze mensen in de komende weken over een eigen smartphone van het bedrijf beschikken. Daarmee kunnen ze klanten met ‘video’ bellen en de toonzalen letterlijk dichter brengen. 

“Thuiswerk wordt straks wellicht de nieuwe norm. Vele van onze mensen zullen zeker een dag thuis aan het werk kunnen ! Het contact met het bedrijf en de collega’s blijft daarbij belangrijk! Een dagje thuiswerken geeft hen wat flexibiliteit en spaart wat gereden kilometers ! Fijn voor iedereen én het milieu. 
Maar ook verplichte meetings met werfleiders, installateurs én hun opdrachtgevers, die veelal uit verschillende hoeken van het land komen, zullen dan voortaan via zoom of andere platformen kunnen gebeuren. Idem voor de vele interne meetings met leveranciers! Tel maar uit hoeveel tijd zo voor iedereen vrijkomt ! Vervangtijd voor andere leuke dingen…

“Kortom: Covid zette de zaken, het land, de wereld compleet op zijn kop ! Wij van Alsan maken er dank zij onze medewerkers – vooral voor hun engagement van de voorbije weken - niettemin het beste van en zorgen ervoor dat we onze mensen, onze klanten en zoveel anderen zelfs bij een volgende Lockdown maximaal kunnen helpen ondersteunen !
Wij weten ‘in the end’ komt alles weer goed !

Daarom:
StaySafe, StayStrong,
maar vooral StayHappy

Chris Valcke
CEO Valcke R.
(Alsan Valcke, Blanco & Smeulders)