• Meetjesland
18/05/2009

Begin 2007 werd onder impuls van het Plattelandscentrum Meetjesland de coöperatieve vennootschap Mmm... eetjesland opgericht. 17 Meetjeslandse hoeve- en streekproducenten sloten zich aan. Vorige week werden er zes nieuwe streekproducten voorgesteld bij streekproducent Pomme Charel.
De nieuwe producenten die zich nu aansluiten bij CVBA Mmm... eetjesland zijn hoevebakkerij Den Bunder uit Sleidinge, biologische kruidenkwekerij en distillerie Netelvuur uit Oostwinkel, huisbrouwerij Den Tseut uit Oosteeklo, Paardenmelkerij Filippus uit Maldegem, zuivelverwerkend bedrijf 't Veldeken uit Evergem en Aspergebedrijf Andries uit Bassevelde.

Mmm... eetjesland zorgt er voor dat regionale producten bekender worden bij het ruime publiek. De producenten garanderen verse, eerlijke en met zorg bereide producten. Projectmedewerker van het Plattelandscentrum Sven De Wever: 'In 2007 zijn we gestart en na 2 jaar was het tijd om uit te breiden. In totaal zijn er nu 24 producenten lid van Mmm... eetjesland. Begin 2010 zal er terug de mogelijkheid zijn voor nieuwe producenten om toe te treden.'

GESCHENKDOZEN
De jaarlijkse hoeve- en streekproductenmarkt in de Eeklose Paterskerk lokt telkens meer dan 3000 bezoekers. Op 1,5 jaar zijn er reeds 1200 geschenkdozen de deur uitgegaan. Voor de deelnemende producenten is dit een win-winsituatie. De geschenkdozen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. De prijs varieert van 25 tot 50 euro. U kunt ze naar wens laten samenstellen. Voor meer informatie: Mmm... eetjesland cvba, Leemweg 24, 9980 Sint-Laureins, Tel. 09-379 78 37, e-mail: info@mmm-eetjesland.be, www.mmm-eetjesland.be. (MW)