• Bassevelde/Oosteeklo

Net als heel Assenede staan Oosteeklo en Bassevelde staan op heel wat verrassende locaties virtuele verhalenvertellers deze zomer klaar om hun unieke verhaal te vertellen. Bekende story’s met een originele twist of verborgen pareltjes die doen verlangen naar meer. De verhalen worden ontsloten via een QR-code.
Om wandelaars en fietsers op weg te helpen ontwikkelden de gemeente Assenede een unieke fiets- en wandelkaart die de verhalenplekjes met elkaar verbindt. “Het enige wat je nodig hebt, is een gezonde portie goesting in de zomer en onze verhalen” zegt schepen van Toerisme Chantal Bobbelijn. “De zomer vol verhalen is er voor jonge en minder jonge verhalenliefhebbers en jvoor iedereen die houdt van wandelen, fietsen en verhalen.”
Elke deelgemeente krijgt een eigen verhalenlus. Voor de echte verhalenliefhebbers is er ook een verhalenfietsroute die de vier verhalenlussen met elkaar verbindt.
Horecaverhalen
Geen betere plek om verhalen te ontdekken dan bij onze lokale horeca. In heel Assenede staan maar liefst 31 horecazaken klaar om je hun unieke verhaal te vertellen. “Want zeg nu zelf, de beste verhalen hoor je toch altijd aan de toog of aan een restauranttafeltje?”, is de schepen Bobbelijn van mening. “Scan de QR-code op de bierviltjes en geniet bij een goed glas of een lekker bord eten van hun unieke verhaal.” In Bassevelde maak je kennis met 4 boeiende verhalen, in Oosteeklo zijn er evenveel. Ontdek alle horecaverhalen op www.assenede.be/zomervolverhalen.
(LK)