• Maldegem
14/02/2011

Voor het eerst werd de opbrengst van alle activiteiten, die het Wit-Gele Kruis vorig jaar organiseerde, verdeeld over een aantal regionale ‘non-profitorganisaties’.

Communciatieverantwoordelijke Katrien Sermijn situeert: “ Het Wit-Gele Kruis  coördineert vanuit de Jubileumlaan in Gent liefst dertig Oost-Vlaamse afdelingen, die samen 1550 thuisverplegingsronden afwerken. Ons feestcomité organiseerde onder de slogan ‘Goed (be)doel(d)’  diverse activiteiten zoals een soepverkoop, het lanceren van een eigen Wit-Gele Kruisbier, een pannenkoekenbak,  het draaien van verzoekplaatjes tot zelfs een unieke carwash door alle leden van de directieraad.”
“ Dit bracht de ronde som van liefst tienduizend euro in het laatje. Wij zochten hiervoor een goede bestemming en deelden aan vijf ‘goede doelen’ ieder 500 euro uit. Drie andere ontvingen elk een grotere cheque en daarbij ook de vzw Zwerfgoed, die vanuit een boerderij aan de Kleine Warmestraat in Maldegem een time-outproject voor jongeren op het getouw heeft gezet. Deze VZW biedt jongeren en hun begeleiders er de kans om even afstand te nemen van hun dagelijkse realiteit.
Men krijgt er in een natuurlijk kader en werkende met de aanwezige dieren de tijd om alles even los te laten en gaandeweg één en ander op een rijtje te zetten.”
Deze nobele bedoelingen werd nu gehonoreerd met 2500 euro, die vrijdagmiddag tijdens een plechtigheid aan een vertegenwoordiging van de vzw Zwerfgoed overhandigd werd.